Меню

Анімаційна діяльність

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Метою вивчення дисципліни «Організація анімаційної діяльності» є формування системи спеціальних знань з туристської і готельної анімації, набуття практичних вмінь і навичок впровадження анімаційних програм. Метою викладання дисципліни є усвідомлення студентами спеціальності “Туризм” місця, ролі та можливостей анімаційного обслуговування туристів у сучасному світовому та національному туристичному бізнесі; розуміння необхідності використання рис національних традицій, свят, звичаїв, обрядів та інших форм народної творчості українців для покращення організації дозвілля відпочиваючих; застосування різноманітних програм анімаційного обслуговування для підвищення привабливості національного турпродукту, формування мотивації до їх запровадження на різних етапах обслуговування вітчизняних та іноземних туристів.

Завдання:

− сформувати знання про анімаційні послуги як складову частину туристського продукту;

− ознайомитися з методикою організації анімаційних послуг у різних видах туризму;

− розкрити сутність явища анімації у туристичному бізнесі та її ролі на сучасному етапі;

− розглянути історичні засади зародження та розвитку анімаційних форм дозвілля різних культур та народів;

− познайомити з основними видами та формами рекреаційної анімації;

− розкрити суть основних форм туристичної анімації;

− сформувати у студентів поняття про важливе значення запровадження різноманітних форм та методів анімаційного обслуговування туристів для підвищення привабливості вітчизняного туристичного продукту;

− познайомити студентів зі сценарно-режисерськими основами анімації в туризмі;

− виявити сучасні проблеми організації анімаційних послуг на різних етапах формування національного турпродукту та проблеми підготовки анімаційних кадрів.

− дослідити функціонування ринку анімаційних послуг в Україні.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

- структуру та зміст навчальної дисципліни;

- основні терміни, поняття і визначення;

- нормативно-правову базу, яка регулює організацію анімаційних послуг в Україні;

- особливості організації анімаційних послуг у різних видах туризму;

- сутність туристично-рекреаційної анімації;

- необхідність розширення професійних можливостей та світогляду за рахунок підбору та впровадження у туристичну діяльність програм анімаційного обслуговування;

- основні положення організації та запровадження принципів анімації в організації дозвілля туристів та рекреантів;

- основні тенденції розвитку анімаційного обслуговування туристів на курортах Світу;

- пісенну, танцювальну та святкову культуру українців, національні традиції та звичаї (по регіонам) та уміти використовувати їх при створенні анімаційного турпродукту.

- основні сегменти ринку анімаційних послуг. вміти:

- визначати шляхи упровадження видів і форм туристичної та рекреаційної анімації у практику вітчизняного туризму;

- запроваджувати інноваційні методи, технології та досвід, що використовуються для покращення організації дозвілля на курортах Світу та в Україні;

- розробляти та запроваджувати анімаційні проекти по розвитку регіону (міста, населеного пункту, підприємства) як туристичного центру;

- адекватно оцінювати, добирати чи складати ситуаційні та тематичні анімаційні програми, розробляти (підбирати) сценарії;

- здійснювати постановку анімаційних програм обслуговування туристів та екскурсантів у музеях, готелях, на підприємствах харчування, транспортних маршрутах, у шоу-бізнесі, чи приймати у них участь тощо;

- запроваджувати елементи національної культури (костюм, танець, пісня, гра тощо) в туризмі та активно використовувати їх при створенні анімаційних програм;

- використовувати анімаційні технології в туроператорській та турагентській діяльності (бізнесі) а також у сферах реклами і просування турпродукту.

- керувати анімаційною групою;

- укладати договори на організацію анімаційних послуг.

Останні новини

Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучилися до публічного обговорення оновлення бренду міста УманіЧитати повністю

Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучилися до публічного обговорення оновлення бренду міста Умані

13 листопада 2025 року в приміщенні Уманської міської ради відбулася публічна зустріч, присвячена процесу створення та оновлення бренду міста Умані. У заході взяли активну участь викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету, які долучилися до обговорення концепції нового візуального образу міста та можливостей його розвитку в контексті туристичної привабливості.

Читати повністю

Сезонне меню з локальних інгредієнтів - повернення до автентичності української кухніЧитати повністю

Сезонне меню з локальних інгредієнтів - повернення до автентичності української кухні

При вивченні дисципліни «Організація ресторанного господарства» здобувачами вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» особлива увага приділяється технологічним і економічним аспектам діяльності закладів ресторанного господарства, зокрема формуванню асортименту ресторанної продукції. У світі, де гастрономія дедалі більше стає мистецтвом і філософією, українські ресторани все частіше повертаються до простоти й природності - сезонного меню, створеного з локальних продуктів. Такий підхід не лише допомагає гостям по-новому відкрити смак справжньої національної кухні, а й підтримує фермерів і місцевих виробників сільськогосподарської продукції.

Читати повністю

ПЕРЕМОГА КОМАНДИ ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У VІІ ТУРИСТИЧНОМУ ЗЛЬОТІЧитати повністю

ПЕРЕМОГА КОМАНДИ ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У VІІ ТУРИСТИЧНОМУ ЗЛЬОТІ

07 листопада 2025 року здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи під керівництвом доктора економічних наук, професора Людмили ТРАНЧЕНКО взяли участь у VІІ Туристичному зльоті, організованим Маріупольським університетом.

Читати повністю

Пізнавальна екскурсія студентів Уманського національного університету: знайомство з найбільшою їдальнею ЄвропиЧитати повністю

Пізнавальна екскурсія студентів Уманського національного університету: знайомство з найбільшою їдальнею Європи

Життя студентів Уманського національного університету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація» завжди насичене цікавими подіями, практичними заняттями та новими відкриттями. Майбутні фахівці не лише здобувають теоретичні знання, а й мають чудову нагоду побачити, як ці знання застосовуються на практиці.        Нещодавно студенти здійснили пізнавальну екскурсію на виробництво до найбільшої їдальні Європи, що розташована в місті Умань, у хасидському кварталі. Заклад займає площу три гектари та здатен одночасно обслуговувати 12 тисяч хасидів, які щороку приїжджають до Умані. Масштаби, організація роботи та рівень технологічного забезпечення вражають навіть досвідчених фахівців, а для студентів це стало справжнім відкриттям у сфері сучасного харчового виробництва.

Читати повністю

Всі новини