Меню

Анімаційна діяльність

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Метою вивчення дисципліни «Організація анімаційної діяльності» є формування системи спеціальних знань з туристської і готельної анімації, набуття практичних вмінь і навичок впровадження анімаційних програм. Метою викладання дисципліни є усвідомлення студентами спеціальності “Туризм” місця, ролі та можливостей анімаційного обслуговування туристів у сучасному світовому та національному туристичному бізнесі; розуміння необхідності використання рис національних традицій, свят, звичаїв, обрядів та інших форм народної творчості українців для покращення організації дозвілля відпочиваючих; застосування різноманітних програм анімаційного обслуговування для підвищення привабливості національного турпродукту, формування мотивації до їх запровадження на різних етапах обслуговування вітчизняних та іноземних туристів.

Завдання:

− сформувати знання про анімаційні послуги як складову частину туристського продукту;

− ознайомитися з методикою організації анімаційних послуг у різних видах туризму;

− розкрити сутність явища анімації у туристичному бізнесі та її ролі на сучасному етапі;

− розглянути історичні засади зародження та розвитку анімаційних форм дозвілля різних культур та народів;

− познайомити з основними видами та формами рекреаційної анімації;

− розкрити суть основних форм туристичної анімації;

− сформувати у студентів поняття про важливе значення запровадження різноманітних форм та методів анімаційного обслуговування туристів для підвищення привабливості вітчизняного туристичного продукту;

− познайомити студентів зі сценарно-режисерськими основами анімації в туризмі;

− виявити сучасні проблеми організації анімаційних послуг на різних етапах формування національного турпродукту та проблеми підготовки анімаційних кадрів.

− дослідити функціонування ринку анімаційних послуг в Україні.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

- структуру та зміст навчальної дисципліни;

- основні терміни, поняття і визначення;

- нормативно-правову базу, яка регулює організацію анімаційних послуг в Україні;

- особливості організації анімаційних послуг у різних видах туризму;

- сутність туристично-рекреаційної анімації;

- необхідність розширення професійних можливостей та світогляду за рахунок підбору та впровадження у туристичну діяльність програм анімаційного обслуговування;

- основні положення організації та запровадження принципів анімації в організації дозвілля туристів та рекреантів;

- основні тенденції розвитку анімаційного обслуговування туристів на курортах Світу;

- пісенну, танцювальну та святкову культуру українців, національні традиції та звичаї (по регіонам) та уміти використовувати їх при створенні анімаційного турпродукту.

- основні сегменти ринку анімаційних послуг. вміти:

- визначати шляхи упровадження видів і форм туристичної та рекреаційної анімації у практику вітчизняного туризму;

- запроваджувати інноваційні методи, технології та досвід, що використовуються для покращення організації дозвілля на курортах Світу та в Україні;

- розробляти та запроваджувати анімаційні проекти по розвитку регіону (міста, населеного пункту, підприємства) як туристичного центру;

- адекватно оцінювати, добирати чи складати ситуаційні та тематичні анімаційні програми, розробляти (підбирати) сценарії;

- здійснювати постановку анімаційних програм обслуговування туристів та екскурсантів у музеях, готелях, на підприємствах харчування, транспортних маршрутах, у шоу-бізнесі, чи приймати у них участь тощо;

- запроваджувати елементи національної культури (костюм, танець, пісня, гра тощо) в туризмі та активно використовувати їх при створенні анімаційних програм;

- використовувати анімаційні технології в туроператорській та турагентській діяльності (бізнесі) а також у сферах реклами і просування турпродукту.

- керувати анімаційною групою;

- укладати договори на організацію анімаційних послуг.

Останні новини

Підсумкова атестації здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа та 242 ТуризмЧитати повністю

Підсумкова атестації здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм

       Підсумкова атестація здобувачів вищої освіти  спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" та 242 "Туризм" проводилась у відповідності з нормативними актами Міністерства освіти та науки України, рішеннями Вчених рад університету та факультету менеджменту у формі атестаційного екзамену та публічного захисту кваліфікаційних робіт відповідно 18,19 червня та 24,25 червня 2025 року. 

Читати повністю

Перемога у Всеукраїнському конкурсі наукових проєктів з готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Перемога у Всеукраїнському конкурсі наукових проєктів з готельно-ресторанної справи

Тимур Соколовський, здобувач магістерського рівня вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» Уманського національного університету, став призером другого етапу Всеукраїнського фахового конкурсу наукових проєктів здобувачів вищої освіти з готельно-ресторанної справи. За підсумками конкурсу йому присуджено диплом ІІІ ступеня.

Читати повністю

Участь у грантовій програмі Erasmus+ Модуль Жан Моне  «Політика ЄС щодо соціальної економіки: зайнятість, соціальні питання, інклюзивне підприємництво»Читати повністю

Участь у грантовій програмі Erasmus+ Модуль Жан Моне «Політика ЄС щодо соціальної економіки: зайнятість, соціальні питання, інклюзивне підприємництво»

Протягом 13-17 червня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи і здобувачі вищої освіти спеціальностей «Туризм та рекреація» й «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» були слухачами Літньої школи «Політика ЄС щодо соціальної економіки: зайнятість, соціальні питання, інклюзивне підприємництво».

Читати повністю

Проведення підсумкового етапу Всеукраїнського конкурсу проєктів здобувачів вищої освіти «Туристичні перлини України».Читати повністю

Проведення підсумкового етапу Всеукраїнського конкурсу проєктів здобувачів вищої освіти «Туристичні перлини України».

12 червня 2025 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету було проведено другий етап Всеукраїнського конкурсу проєктів здобувачів вищої освіти «Туристичні перлини України».

Читати повністю

Всі новини