Правильно пити вино - справжнє мистецтво, яке потребує навчання та практики
21 лютого 2019 року завідувач кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Транченко відвідала презентацію винних келихів світового рівня від ТМ «RIEDEL» та дегустацію Вин України з цих келихів. Захід такого рівня відбувався вперше в місті Умані.
Організатором даного дійства був сомельє Ігор Максименко, який неодноразово влаштовує дегустації першокласних вин власного виробництва та знайомить уманчан з світовими тенденціями та традиціями виноробства. Дегустацію проводив бренд-амбасадор ТМ «RIEDEL» в Україні Костянтин Відоборенко.
I тур Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
22 листопада 2018 р. на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи на виконання Наказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018/2019 н. р.» і Наказу ректора УНУС відбувся I тур Всеукраїнської студентської олімпіади з профільних навчальних дисциплін для студентів спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа».
Участь у Олімпіаді взяли 15 студентів спеціальності «Туризм» та 11 студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності (теоретична частина – тестування, практична – розв’язування ситуаційних завдань), показати високу творчу, наукову та практичну підготовку, якої набули, під час навчання в університеті.
Участь делегації Уманського НУС в міжнародній конференції з туризму
14-15 листопада 2018 року у місті Гожув Великопольский (Республіка Польща) в Академії імені Якуба з Парадижа відбулася VI Міжнародна наукова конференція «Умови розвитку туризму та відпочинку в регіоні з урахуванням потреб в галузі охорони здоров’я».
Відкритий коучинг «Організація сільського зеленого туризму» на базі агросадиби «Козацький хутір»
Села України – це справжня знахідка для туриста. Для комфортного відпочинку туристам пропонують міні-садиби в сільській місцевості - комплекс житлових, господарських і паркових споруд, які складають одне ціле. Відпочинок на березі річки, прогулянки в лісі на свіжому повітрі, смачні домашні страви національної кухні, рибалка, катання на човні - все це та багато іншого пропонують туристам для комфортного відпочинку.
Зелений сільський туризм дає можливість мешканцям великого міста відпочити на природі від міської метушні, забути про стрес, відвідати місцеві визначні пам'ятки, ознайомитися з побутом сільських жителів та народними традиціями, які вони змогли зберегти і донести до наших днів, а при бажанні і взяти участь у цікавих роботах на свіжому повітрі.
ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «СТРАТЕГІЧНІ ПЕРСПЕКТИВИ ТУРИСТИЧНОЇ ТА ГОТЕЛЬНОЇ ІНДУСТРІЇ УКРАЇНИ»
Традиційно, щорічно у кінці жовтня, за ініціативи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС проводиться конференція, яка стосується питань розвитку туристичної та готельно-ресторанної індустрії України.
Так, не зраджуючи традиціям, 29-30 жовтня 2018 року викладачами кафедри було проведено конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку».
Лідером факультету менеджменту стала студентка 1 курсу спеціальності «Туризм»
30 жовтня у актовій залі Уманського національного університету садівництва відбувся традиційний конкурс «Лідер факультету менеджменту – 2018».
Творцями гарного настрою цього святкового вечора стали студенти факультету. Котрі упродовж усього вечора дарували глядачам свої вокальні, танцювальні, декламаторські та художні таланти.