18 травня весь світ відзначає чудове свято – Міжнародний день музеїв! Саме працівники музеїв є найпершими друзями туриста, з них починається майже будь яка мандрівка. Працівники музеїв є хранителями часу, традицій, історії і водночас є втіленням сучасності та інновацій. Музеї дають шанс молоді та старшому поколінню гордитись минулим і з надією дивитись у майбутнє.
Всеукраїнська студентська наукова конференція на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС
23 квітня 2020 року в Уманському національному університеті садівництва відбулась Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С.С. Рубіна.
На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи працювало дві секції під керівництвом професора Транченко Л.В. – секція «Туризм» і секція «Готельно-ресторанна справа», де розглядалися питання економічного розвитку України у сфері туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, визначення пріоритетних територій (рекреаційних зон) для організації окремих видів туризму, розроблення інноваційних технологій ресторанної продукції, новітніх технологій гостинності та організації обслуговування в закладах готельно-ресторанного господарства, організації туристської діяльності та послуг гостинності як в Україні в цілому, так і на регіональному і т. ін.
Організація дистанційної освіти на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи під час карантину відбувається завдяки використанню навчально-інформаційного порталу Moodle.
На платформі Moodle розміщені усі необхідні для студентів навчальні матеріали. В електронних навчальних курсах містяться теоретичні матеріали, методичні рекомендації, завдання для виконання практичних робіт, тестові завдання та відеоматеріали.
Дистанційне навчання на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС
Дистанційне навчання на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи організоване у спеціально створеному освітньому середовищі за допомогою використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій. Студенти отримують якісну та сучасну освіту незалежно від того, у якому куточку світу перебувають.
Найбільш творчою і цікавою в плані самореалізації науковця є видавнича діяльність викладачів, яка на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС традиційно досить інтенсивна. Загалом упродовж 2019 року викладачами кафедри опубліковано 14 статей, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science.
Крім того, викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи прагнуть постійно підвищувати свій професійний рівень, брати участь у важливих наукових проектах міжнародного рівня. Їх внесок у розвиток сфери обслуговування високо цінується іноземними колегами.
Технологія приготування відомих страв французької кухні
5 березня в рамках вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» студентами спеціальності «Готельно-ресторанна с права» на базі навчальних лабораторій було розглянуто основи приготування страв французької кухні: сирного крем-супу та красунів.
Приготування круасаніввідрізняється складністю виготовлення листкового дріжджового тіста. Ознайомлення з технологією приготування такого виду тіста розвиває в студентів творчі навички та підхід до роботи, підвищує професійний інтерес.