Співпраця зі стейкхолдерами: обговорення викликів підготовки професійних кадрів для готельно-ресторанного бізнесу
Налагодження тісної співпраці зі стейкхолдерами, роботодавцями та професіоналами-практиками в галузі обслуговування - пріоритет діяльності кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС. 21 вересня відбулася чергова зустріч науково-педагогічних працівників кафедри і студентів, що навчаються за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» з директором Центру дозвілля «Позитив» Наталею Дзюбою. Метою зустрічі було обговорення найбільш важливих питань, що стосуються діяльності структурних підрозділів підприємства, до яких входять готель «Позитив» з одно-, двомісними номерами, люкс-апартаментами, номерами для молодят; ресторан «Гармонія» з європейською кухнею; кафе «Світлиця» з традиційною українською кухнею; боулінг-клуб.
Традиційно в рамках святкування тижня туризму студенти першого курсу мали можливість відвідати Уманський краєзнавчий музей. Основні напрямки його діяльності полягають у збиранні, науковому вивченні і всебічному освітньо-виховному використанні музейних предметів.Ознайомлення із експонатами краєзнавчого музею – це гарна можливість для студентів поповнити свої знання про історію та культуру Уманщини.
Серед інноваційних методів, що наразі активно використовуються в освітньому процесі, є метод інтерактивного спілкування між студентами та професіоналами-практиками, представниками роботодавців – стейкхо́лдерами. Так, в рамках продовження співпраці викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи зі стейкхо́лдерами й отримання студентами, які навчаються за спеціальностями 242 Туризм та 241 Готельно-ресторанна справа, універсальних навичок soft skills, було проведено зустріч з Іриною Утяніною – засновницею етносадиби «Лялькова хата», що знаходиться в селі Полянецьке Уманського району.
Дізнатися про народні звичаї, побачити, як зберігаються традиції предків та завжди пам’ятати «звідки пішов» рід – це про зелений туризм і туристичний маршрут «Лялькова хата», що в селі Полянецькому на Уманщині. У рамках вивчення дисципліни «Організація сільського зеленого туризму» та функціонування науково-дослідної лабораторії «Сільський зелений туризм», що діє на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи, 20 вересня 2021 р. студенти та викладачі кафедри відвідали садибу-музей «Лялькова хата», створену руками родини Утяніних.
Перший міжнародний Українсько-Німецький Форум «Розвиток культурно-мистецького туризму як шлях до порозуміння»
20 вересня 2021 року викладачі та студенти кафедри туризму Уманського національного університету садівництва стали слухачами Першого Міжнародного Українсько-Німецького форуму «Розвиток культурно-мистецького туризму як шлях до порозуміння».
Заняття на виробництві передбачають створення умов для наближення змісту навчальних дисциплін до реального життя, розширюють світогляд студентів, формують в них професійну спрямованість, конкурентоспроможність, мобільність, творчу активність в умовах ринкової економіки.