Меню

Новини

20.02.2021
Вітання з Всесвітнім днем екскурсовода!Читати повністю

Вітання з Всесвітнім днем екскурсовода!

Щорічно 21 лютого всі туристичні міста та регіони світу відзначають Всесвітній день екскурсовода (International Tourist Guide Day). Свято було започатковане в 1990 році та вперше відзначалося в Лондоні, який є одним з найбільших туристичних центрів світу.

Читати повністю

19.02.2021
ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ  СПЕЦІАЛЬНОСТІ 241 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА 242 «ТУРИЗМ» ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУЧитати повністю

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 241 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА 242 «ТУРИЗМ» ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Студенти ІV курсу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва, ОР «Бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» з 18 січня 2021 року по 19 лютого 2021 року знаходилися на виробничій практиці в туристичних агентствах, готельно-ресторанних комплексах Вінницької, Київської та Черкаської областей України, де відпрацьовували навички функцій таких первинних посад: турагента, помічника менеджера туристичного підприємства, організатора туризму, офіціанта, помічника адміністратора готелю, помічник залу, та ін. Виробнича практика – важлива невід’ємна складова підготовки майбутніх фахівців в сфері обслуговування. За час проходження практики студенти набули навичок організації рекламної діяльності на туристичних підприємствах, отримали практичні навички з продажу турів, а також обслуговування клієнтів, приймали активну участь у вирішенні проблемних питань з покращення роботи підприємств сфери обслуговування.

Читати повністю

18.02.2021
Онлайн-вебінар:  Грантові можливості для туристичної галузі України у 2021 роціЧитати повністю

Онлайн-вебінар: Грантові можливості для туристичної галузі України у 2021 році

18 лютого викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС долучилися до онлайн-вебінару Асоціації індустрії гостинності України «Грантові можливості для туристичної галузі України у 2021 році». Вебінар проводила – Мар’яна КОБЕЛЯ, директорка консалтингової компанії «Центр розвитку «ЧАС ЗМІН». Засновниця Школи з написання грантових проєктів «ЧАС ЗМІН».

Читати повністю

15.02.2021
КРУГЛИЙ СТІЛ «СТЕЙКХОЛДЕРИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ»Читати повністю

КРУГЛИЙ СТІЛ «СТЕЙКХОЛДЕРИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ»

Мета круглого столу – проведення конструктивної бесіди з питань провадження освітнього процесу в університеті за спеціальністю 242 «Туризм», зокрема обговорення освітньо-професійної програми цієї спеціальності.

Читати повністю

11.02.2021
САМОСТІЙНА РОБОТА ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУЧитати повністю

САМОСТІЙНА РОБОТА ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Сучасна концепція розвитку вищої школи робить наголос на індивідуальній та самостійній роботі студентів у процесі опанування знаннями. Це, з одного боку, пояснюється дефіцитом часу, який відводиться на аудиторні заняття, які наразі проводяться в Уманському НУС онлайн, а з іншого – необхідністю навчити студента самому розбиратись у теоретико-прикладних аспектах конкретного питання. Основним завданням використання методики самостійної роботи навчання в освітньому процесі є надання практичного уміння навчатися, щоб фахівець, після закінчення ЗВО, міг самостійно продовжувати навчальну та практичну роботу. Адже в наш вік розвитку інформації та науково-технічних досягнень закінчення освітньої установи дає лише певну схему знань, яку потрібно поповнювати та удосконалювати протягом усього життя.

Читати повністю

10.02.2021
Обговорення освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» першого(бакалаврського) рівня вищої освітиЧитати повністю

Обговорення освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» першого(бакалаврського) рівня вищої освіти

Стратегія реформування вищої освіти передбачає створення системи моніторингу та постійного поліпшення якості вищої освіти, що відповідає рекомендаціям і стандартам Європейського простору вищої освіти, враховує кращі світові практики та виступає головною технологією досягнення відповідності освітньої системи вимогам і потребам суспільства. Відбулося обговорення освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» ОР «Бакалавр»,

Читати повністю