Меню

Новини

03.04.2020
Організація освітнього процесу в умовах карантинуЧитати повністю

Організація освітнього процесу в умовах карантину

Організація дистанційної освіти на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи під час карантину відбувається завдяки використанню навчально-інформаційного порталу Moodle. На платформі Moodle розміщені усі необхідні для студентів навчальні матеріали. В електронних навчальних курсах містяться теоретичні матеріали, методичні рекомендації, завдання для виконання практичних робіт, тестові завдання та відеоматеріали.

Читати повністю

31.03.2020
Дистанційне навчання на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУСЧитати повністю

Дистанційне навчання на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС

Дистанційне навчання на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи організоване у спеціально створеному освітньому середовищі за допомогою використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій. Студенти отримують якісну та сучасну освіту незалежно від того, у якому куточку світу перебувають.

Читати повністю

11.03.2020
Здобутки викладачів кафедри на міжнародному рівніЧитати повністю

Здобутки викладачів кафедри на міжнародному рівні

Найбільш творчою і цікавою в плані самореалізації науковця є видавнича діяльність викладачів, яка на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС традиційно досить інтенсивна. Загалом упродовж 2019 року викладачами кафедри опубліковано 14 статей, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science. Крім того, викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи прагнуть постійно підвищувати свій професійний рівень, брати участь у важливих наукових проектах міжнародного рівня. Їх внесок у розвиток сфери обслуговування високо цінується іноземними колегами.

Читати повністю

05.03.2020
Технологія приготування відомих страв французької кухніЧитати повністю

Технологія приготування відомих страв французької кухні

5 березня в рамках вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» студентами спеціальності «Готельно-ресторанна с права» на базі навчальних лабораторій було розглянуто основи приготування страв французької кухні: сирного крем-супу та красунів. Приготування круасаніввідрізняється складністю виготовлення листкового дріжджового тіста. Ознайомлення з технологією приготування такого виду тіста розвиває в студентів творчі навички та підхід до роботи, підвищує професійний інтерес.

Читати повністю

28.02.2020
ПАРТНЕРСТВО ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ ВІДКРИВАЄ НОВІ ПРОФЕСІЙНІ ГОРИЗОНТИ ДЛЯ СТУДЕНТСТВА КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИЧитати повністю

ПАРТНЕРСТВО ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ ВІДКРИВАЄ НОВІ ПРОФЕСІЙНІ ГОРИЗОНТИ ДЛЯ СТУДЕНТСТВА КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ

За ініціативи завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмили Транченко відбулася зустріч із представниками відділу туризму Уманської міської ради. Предмет зустрічі – налагодження довгострокових партнерських відносин між Уманським НУС та Уманською міською радою в рамках підтримки діяльності, спрямованої на розвиток туризму та індустрії гостинності Уманщини.

Читати повністю

26.02.2020
Свято Колодія чи Сиропустний тиждень на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Свято Колодія чи Сиропустний тиждень на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

Масниця чи Масляна це останній тиждень перед Великим постом, так званий Сиропустний тиждень. Свято Масниці – це давнє народне свято, що прийшло до нас із язичницької культури і збереглося після прийняття християнства, і в народі воно супроводжується обрядом, пов'язаним із проводами зими і зустріччю весни. За традицією в цей час влаштовуються народні гуляння, смажаться найсмачніші сирники та готуються вареники з сиром та галушки, а всі дійства направлені на те, щоб прогнати зиму і розбудити природу від сну. В Україні в усі часи головним обрядом масляного тижня були «колодки». Звідси і назва – Свято Колодія.

Читати повністю